2017-06-30 07:57:26• hírek • Szatmár.ro

Megnyert per, ami nem tudni, mire elég

Egy szatmári lakos pert nyert a helyi tanács határozata ellen a szemétszállítási pótdíj ügyében.

Január elsején lépett életbe az a kormányhatározat, melynek értelmében 80 lejes pótdíjat kell kifizetni minden tonna, szeméttelepen lerakott háztartási hulladékért. A Szatmárnémeti helyi tanács erről februárban hozott határozatot, a tervezet szerint a díj kifizetése az EU-s irányelvek szerint a szennyezőt, azaz a lakosságot terheli, a szatmári határozatban is ez szerepelt.

A tanácsi határozatot azonban a törvényszéken támadta meg Szolomájer Ágoston, és első fokon a törvényszék neki adott igazat. Ezt a presasm.ro román nyelvű híroldal hozta nyilvánosságra, az általuk közölt információk pedig annyira frissek voltak, hogy maga a felperes sem ismerte az ítéletet. Nem kapott még semmiféle értesítést és indoklást a törvényszékről, mint ahogy Kereskényi Gábor polgármester vagy a helyi tanács sem.

Az biztos, hogy az elsőfokú ítélet nem végleges, tehát érkezhet fellebbezés. De hogy mit jelent pontosan ez a győzelem, azt egyelőre biztosra senki nem tudja. Hogy nem a lakosság kell fizesse a szemétszállítási pótdíjat? Az lehet, de volt olyan polgármesteri hivatal, aki magáravállalta a pótdíj fizetését, de az sem számított törvényesnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: